Subsidie aanvraag, hard werken!

Subsidie aanvraag, hard werken!

Deze keer willen we jullie graag een klein inkijkje geven in hoe we onze nieuwe 4-jarige subsidie hebben binnengehaald. 
 
Het plan
Een subsidie aanvraag indienen is geen sinecure en een meerjarige subsidie nog minder. Maar als het resultaat dan positief is, is dat super en kan je vooruit omdat de basis er is.
In het schrijven van een aanvraag gaan heel wat uren zitten! Het gaat om veel denken, gesprekken voeren, feedback vragen en schrijven, lezen, herschrijven, herlezen en weer herschrijven. Tot slot het redigeren en het opmaken. Als het dan helemaal af is kan het ingediend worden. Het schrijven van een plan is naast heel veel werk en het aanvragen van financiële steun ook een goede manier om de koers van je organisatie onder de loep te nemen. Wat hebben we al gedaan, hoe ging dat, waar staan we nu en waar willen we naar toe? Voor ons zijn de belangrijkste vragen; is dit wat de amateurdans nodig heeft, waarom doen we dit, hoe en met wie?
De Provincie
Je hebt ook te maken met wat de subsidie instantie waar je de aanvraag in gaat dienen, in dit geval de provincie Noord-Brabant, zelf aan doelen stelt. Daar moet je je toe verhouden wil je überhaupt kans maken. Voor ons staan de doelen van de provincie gelukkig niet al te ver van onze doelen af. Al blijven er dan nog steeds zaken die je moet benoemen of doen om door de eerste ronde te komen. Punten zoals het belang voor de amateurkunst, vergroten van de participatiegraad en het aantal woorden en pagina’s spelen ook een rol. Hierbij hebben we steun gekregen van onze partners zoals o.a. Kunstloc. Zij keken mee of we alles hadden opgenomen wat voor de provincie van belang is.
Er zijn vijf onderwerpen waar de commissie punten voor geeft. Als je alle punten behaalt, kan je dat 100 punten opleveren. Wij hadden er 81, dat is heerlijk veel! Vervolgens wordt er van boven naar beneden gehonoreerd, tot het bedrag op is. Voor wie onder die zaaglijn zit, is er helaas geen geld meer, heel pijnlijk… Mocht je willen weten wat de criteria zijn waar de subsidiecommissie naar kijkt, kijk dan op hun website – LINK.
Trots
We hadden al een keer eerder een aanvraag ingediend en deze werd destijds ook gehonoreerd. Toen kwamen we op de 13de plaats en het doel voor deze ronde was om hoger te eindigen, en dat is gelukt! Maar liefst 8 plaatsen omhoog geklommen naar de 5de plaats! Daar zijn we trots op, dat voelt als een erkenning van ons harde werken en dat we op de goede weg zijn om als organisatie een bijdrage te leveren aan de Brabantse dans.
Volop voorwaarts
We hebben er ontzettend veel zin in om de plannen waar te gaan maken! Zodat de amateurdans in Noord-Brabant zichtbaarder wordt, we podia kunnen bieden en jullie kunnen ondersteunen waar mogelijk. Wil je meer weten over het schrijven van een subsidie aanvraag? Wil je met ons samenwerken of heb je een vraag of idee? Neem dan gerust contact met ons op via info@dedanspunt.nl
Wij hadden er 81, dat is heerlijk veel!
Geen reactie's

Geef een reactie

Meer danspraat