Over ons.

Geeft dans in Brabant een gezicht

Ons verhaal.

We zijn een koepelorganisatie voor alle amateurdans in de vrije tijd elk niveau, stijl en leeftijd! De krachtplek voor de amateurdans in Brabant. Daar waar dansend Brabant samenkomt met het veld en onze partners maken we de amateurdans zichtbaar.

 

Missie

We verbinden dansliefhebbers, dansdocenten, dansmakers en dansorganisaties in alle stijlen en voor alle doelgroepen. deDansPunt. richt zicht op het initiëren en organiseren van ontmoetingen in de vorm van openpodia, workshops, masterclasses en gesprekken, waarbij ontmoeting, innovatie en inspiratie centraal staat. We zetten ons in voor de dans als podiumkunst, de artistieke ontwikkeling van de amateurdans in Brabant.

Visie

deDansPunt. werkt er hard aan om de toonaangevende organisatie te zijn die de Brabantse amateurdans op de kaart zet. deDansPunt. is overkoepelend voor alle amateurdans in Brabant en werkt nauw samen met partners, er zijn provinciaal en landelijk verbindingen die de diverse amateurdans in Brabant verrijkt en uitdraagt.

 

We blijven zoeken naar hoe we de amateurdans naar een hoger plan kunnen brengen en we richten ons erop te doen wat er toe doet en het verschil maakt. We gaan ervoor zichtbaar te zijn voor heel dansend Brabant om zo onze Missie waar te maken.

Zet dansend Brabant op de kaart.

Amateurkunstregeling

deDansPunt. heeft in 2017 bij de Provincie Noord-Brabant een aanvraag ingediend via de meerjarige subsidieregeling Hedendaagse Cultuur.

 

Culturele instellingen die op provinciaal niveau bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de amateurkunst kunnen hier voor een plan indienen.

 

In 2017 kregen 19 amateurkunstinstellingen in totaal een provinciale subsidie van € 2,4 miljoen voor 4 jaar. deDansPunt. is daar een van waarmee wij onze activiteiten financiëren. Klik hier om het Activiteitenplan 2021-2014 in te zien. Lees hier meer.

Team van Experts.

deDansPunt. wordt geleid door gepassioneerde experts die zich inzetten voor een beter dansklimaat in Brabant. Ontmoet de gezichten achter onze activiteiten.

Organisatie
Marieke de Beer

Programmamaker

“Waar amateurdansers en professionals elkaar ontmoeten en van elkaar mogen leren, brengt mijn twee werelden bij elkaar en daar geniet ik van.”

Irma Barten

Programmamaker

“Eigenlijk maakt het me niet uit wat mijn bezigheden in dans inhouden, zolang ik mijn passie en energie kan overbrengen en anderen kan (aan)raken!”

June Coolen

Programma medewerker

“Ik ben heel mijn leven al bezig met dansen, het is mijn passie en het zit in mijn bloed! Ik kan er al mijn energie in kwijt.”

Pien van Welbergen-Danen

Programma medewerker

“Je kunt overal dansen; dat is het mooie van dans”

Kom ons team versterken of leer over het dansveld in een stage.
Bestuur
Anna Bleijenberg – Bruggeman

Secretaris

“Dans is een rode draad door mijn leven en biedt zoveel vreugde, verbazing en bevrijding. Via deDansPunt. draag ik graag bij aan het verbinden door middel van dans.”

Mark Anthonij

Penningmeester

“Dans heeft altijd mijn interesse gehad. Ik hou mij vooral bezig met de website en de financiën. Daarnaast breng ik praktische inbreng mee naar deze creatieve omgeving.”

Ben Cartens

Voorzitter

“Dans kan me verbazen, verwonderen en onthutsen. Anderen helpen om prachtige dingen op het podium te realiseren is voor mij een drijfveer bij alles wat ik doe.”

Historie.

 1. 2001

  deDansPunt – toen nog onder de naam Danspunt Brabant – is opgericht op 24 september 2001 op initiatief van toenmalig consulent Amateurdans bij Centrum voor Amateurkunst (nu Kunstloc) Allies Swinnen, om in een opvolging te voorzien van het POA (Provinciaal overleg Amateurdans) dat destijds podia organiseerde voor de amateurdans in Brabant. Doel was in eerste instantie het bieden van een podium voor amateurdans.

 2. 2006

  Chantelle de Ruijter infunctietreding als bestuurslid als bij deDanspunt.

 3. 2010

  Chantelle de Ruijter functiewijziging van bestuurslid naar voorzitter bij deDanspunt.

 4. 2014

  Annette Truijens-Thodé functiewijziging van bestuurslid naar voorzitter en is op de dag van vandaag nog steeds voorzitter bij deDansPunt.

  Vivianne Viguurs uit functie na 13 jaar als voorzitter.

 5. 2019

  Vrijwilligers en projectleiders van de deDansPunt Amber Droog, Cleo Ganzeman, Ellis Pijnenborg, Hannah Zwaans, Josephine Voets, Lisa Dammiaans en Nele vandeneede.

 6. 2020

  deDansPunt ondergaat een complete metamorfose en krijgt een nieuw gezicht. Op 17 januari 2019 gelanceerd inclusief een compleet nieuwe website.

deDansPunt toen nog onder de naam Danspunt Brabant is opgericht op 24 september 2001 op initiatief van toenmalig consulent Amateurdans bij Centrum voor Amateurkunst (nu Kunstloc) Allies Swinnen, met als reden een opvolging te organiseren van POA (Provinciaal overleg Amateurdans) die podia organiseerde voor de amateurdans in Brabant. Doel in eerste instantie was het bieden van een podium voor amateurdans. Samen met Dansdocenten overleg (DDO) en CVA organiseerde we het Amateurdans Festival. Later kwam daar het BAD bij voor de betere amateurdansstukken.

Samen sterk.

Als koepelorganisatie zijn we ervoor om de belangen te behartigen van de amateurdans in Brabant en zijn we dus opgesteld om andere zichtbaar te maken. We hebben geen ledenstructuur, omdat dat niet past bij deze tijd en we iedereen steunen, niet alleen de georganiseerde dans. We werken daarin samen met vele organisaties groot en klein.

Vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Wij nemen zo snel mogelijk met je contact op.