Onderhoudsbeurt met de Provincie Noord-Brabant

Onderhoudsbeurt met de Provincie Noord-Brabant

Op 10 december had een afvaardiging van deDansPunt overleg met de adviescommissie van de provincie Noord-Brabant. Het ging om een “kennismakingsgesprek” met de organisaties die subsidie hebben ontvangen voor de periode 2021-2024. Een soort onderhoudsbeurt dus. 

Namens deDansPunt waren Annette en Ben van de partij (Ben? Welke Ben?? –  binnenkort meer…). De commissie was natuurlijk benieuwd naar de stand van zaken in deze lastige periode. Annette gaf een helder overzicht van de vele activiteiten die op verschillende niveaus plaatsvinden en – vonden. Dit overzicht werd door de commissie met gepaste instemming begroet. 

Pikant werd het toen de rol van de Provincie zelf ter sprake kwam. Volgens ons bevindt de Provincie zich bij uitstek in de positie om te monitoren of alle functies en ontwikkelingen die te maken hebben met dans voldoende bezet zijn en met de gewenste kwaliteit en intensiteit bediend worden. Dan hebben we het over educatie, de aansluiting tussen de verschillende niveaus daarvan, incidentele en structurele ondersteuning van amateurdans, werkplaatsfuncties tot aan perspectieven voor beroepsdansers en dat in alle gangbare stijlen en alle regio’s van Zwingelspaan tot Soerendonk.  
Dat is een hele klus, maar daar hebben we nou net die Provincie voor!  
Denk bijvoorbeeld aan het feit dat op dit moment aanmeldingen van de jongste dansleerlingen zwaar achterblijven. Wat zijn de consequenties hiervan op lange termijn en wie onderneemt welke actie?     
Een flink aantal organisaties acteert nu min of meer op het eigen kompas in die complexe infrastructuur van de Brabantse danswereld, zonder glasheldere afspraken over de onderlinge rolverdeling.  Daarom zien we zowel overlappingen als braakliggend terrein.  

Een onbedoeld bewijs van de noodzaak van zo’n monitorfunctie kwam in de reactie van Kunstloc “maar dat doen wij toch?” – een uitspraak die bij de aanwezigen niet tot herkenning leidde. Volgens ons nam de commissie het signaal serieus en we wachten met belangstelling af tot welke acties dat gaat leiden. We houden jullie uiteraard op de hoogte!            

Bestuur dDP.  

Geen reactie's

Geef een reactie