Met deDansPunt je punt maken als maker

Met deDansPunt je punt maken als maker

Enkele vragen over het filmproject Punt. | de minuut van… door dDP.

 

Kan je iets vertellen over het filmproject Punt. I de minuut van…?

Het is een filmproject van deDansPunt waarmee we inspiratie bieden aan amateurdansmakers en dansdocenten door de ‘gouden tip’ van choreografen te geven. Met een deel van het budget wat we vorig jaar niet hebben kunnen inzetten kunnen we dit project opzetten. We hebben gekozen voor de professionele filmmaker Desiree Salman (https://ytvm.nl/) die de choreografen goed kan portretteren. Desiree is een filmregisseur die zowel commerciële als eigen documentaire werk maakt en geïnteresseerd is in het verhaal achter de mens. Met dit project willen we de mens achter de maker neerzetten met een tip, opdracht of werkwijze die dansdocenten kan inspireren.

 

Hebben jullie veel last van Corona?

Onze activiteiten zijn allemaal stil gezet, omdat deze allemaal in groepsverband worden georganiseerd. Normaal organiseren we masterclasses voor dansdocenten, dat is nu door de situatie niet mogelijk en met Punt. I de minuut van… willen we iets organiseren om dansmakers te inspireren.

 

deDansPunt. brengt choreografen in beeld om dansmakers te inspireren, waarom is dat?

deDansPunt. vindt het belangrijk om inspiratie te bieden aan dansmakers, welke stijl, niveau of doelgroep is daarbij niet belangrijk. We willen ook een verbinding maken tussen de professionele dans en amateurdans. Ze hebben elkaar veel te bieden en daarin kunnen wij als koepel een rol spelen.

Acht choreografen? We zoeken choreografen/ dansmakers die een eigen visie hebben op dans maken en met een gouden tip, opdracht iets mee willen geven met makers. Hiermee willen we de brug slaan tussen de professionele dans en amateurdans. De choreografen worden via ons netwerk uitgezet. Natuurlijk kunnen ze de filmpjes zelf ook inzetten.

Duurzaamheid. Met dit project krijgen we meer zicht op wat er aan makers zijn en ze ook de komende jaren een plek geven in onze programmering. Door het geven van een workshop of Masterclass en ze in te kunnen zetten als coach. Bij dat laatste zijn het vooral dansdocenten die een choreograaf als coach in kunnen zetten en helpt het als ze zien waar een choreograaf voor staat.

 

Heb je tot slot nog iets wat je wilt delen?

Op 21 mei is de draaidag in Tilburg in de Spoorzone. Het draaien zelf zal niet meer dan 45 minuten duren, maar met het ontvangen en afronden zal de inzet van de choreograaf tussen de 1,5 en 2 uur zijn. Voor dit project hebben we nu een all-in bedrag opgenomen van € 100, -, dat is niet heel erg hoog, dat realiseren we ons. Voor de andere projecten hanteren we een marktconform tarief.

Aanmelden Voor choreografen die interesse hebben. Stuur een filmpje op waarin je met je telefoon jezelf opneemt en de volgende vragen beantwoord: Wat wil jij vertellen met dans? Wat inspireert jou als choreograaf om dans te maken? Welke boodschap heb jij voor (amateur)dansmakers in Brabant? En hoe ziet dat eruit in dans?

 

 

Extra informatie over het project

Wat bieden wij jou:

– Opname op een kick-ass buitenlocatie met professionele TV/filmregisseur

– Jouw persoonlijke promo van 1 minuut, overal te gebruiken.

– Exposure!

– Wordt jouw filmpje het meest bekeken? Dan organiseren wij een masterclass waarbij jij de master bent!

Wat vragen wij van jou

– Je beschikbaarheid op vrijdag 21 mei a.s.! We vragen maximaal 2 uur van je tijd op deze dag, je weet tijdig wanneer je verwacht wordt.

– Je CV | BIO.

– Een kort filmpje met je telefoon van jezelf met antwoord op alle bovenstaande vragen.

 

Mail je filmpje VÓÓR 20 APRIL A.S. via WeTransfer naar activiteiten@dedanspunt.nl onder vermelding van: Punt. | de minuut van… en check je mail voor onze ontvangstbevestiging.

Vóór 30 april a.s. ontvang je een persoonlijke reactie van ons.

Geen reactie's

Geef een reactie