Hoe we samen van Blinkers genoten voor het corona-virus uitbrak.

Hoe we samen van Blinkers genoten voor het corona-virus uitbrak.

Zondag 8 maart was ons open podium evenement Blinkers. Als stagemanager mocht ik, Lotte van Kampen, alle lichtrepetities en doorlopen zien, alle benodigdheden voor de optredens regelen en de groepen achter de schermen begeleiden. Ik vertel graag hoe ik deze dag heb ervaren en wat mij opviel.

Woorden die volgens mij het meest van toepassing waren zijn: Geluk, veel afwisseling en heel veel plezier! Geluk vanwege de datum, was het een week later geweest, was het niet doorgegaan vanwege de corona-maatregelen. Wel was er één groep die zich heeft afgemeld, vanwege het corona-virus, natuurlijk jammer voor dit mooie podium moment, maar ook begrijpelijk, de keuze werd gerespecteerd.

Wat mij vooral opviel aan deze dag was de gezellige en vrolijke sfeer, groepen hadden plezier samen, natuurlijk waren er zenuwen maar het was vooral een feestje met iedereen bij elkaar. Het was een mooie voorstelling met veel afwisseling in stijlen en in groepen; van academische folk dans naar urban, modern en afro, van theatraal naar lyrical. Hierdoor ook een feestje voor het publiek!

Na afloop besloot onze 4-koppige jury wie die uitblinkende groep was. Ik hoorde in de foyer van een paar mensen uit het publiek dat ze het een leuke en interessante voorstelling vonden en dat ze hebben genoten. De Blinkers van die dag krijgen extra coaching in hun choreografie en performerschap en natuurlijk de eer van de 1e plek! Dit werd: Kunstpodium uit Rijen. Gelukkig gaat het niet per se om dans als ‘wedstrijd’ en hebben alle groepen feedback ontvangen van onze professionals in de jury!

Na afloop besloot onze 4-koppige jury wie de uitblinkende groep was.

Kortom, leerzaam voor dansleerlingen en een feestje met z’n allen! Hopelijk snel weer als we weer samen mogen komen met zo veel mensen. Komen jullie dan ook?! Zorg allemaal goed voor jezelf én voor anderen in deze rare tijd. Voor meer informatie over Blinkers >> Klik hier.

Ik ben Lotte van Kampen, vierdejaars student aan de Academie voor Danseducatie en stagiaire bij deDansPunt., de organisatie die Blinkers initieert.

Geen reactie's

Geef een reactie

Meer danspraat