Specialiseren in het vakgebied dans. Hoe doe jij dat, Maud?

Maud de Kroon

Specialiseren in het vakgebied dans. Hoe doe jij dat, Maud?

Mijn naam is Maud de Kroon (2000) en momenteel zit ik in mijn laatste jaar aan de Academie voor Danseducatie, Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. In mijn laatste jaar krijg ik de mogelijkheid om mezelf te gaan ontwikkelen en/of specialiseren in een vakgebied binnen dans. Ik wilde mij graag ontwikkelen en mogelijk specialiseren binnen een voor mij nog onbekender vakgebied. Daarom heb ik de keuze gemaakt voor inclusiedans. Ik loop in mijn laatste half jaar aan de academie stage bij verschillende organisaties die zich inzetten voor inclusiedans. Ik heb gekozen voor Theaterwerkplaats Tiuri, Holland Dance en natuurlijk deDansPunt.

Doordat deDansPunt. fungeert als koepelorganisatie zijn er voor mij mooie kansen en verbindingen als we praten over inclusie. Vanaf het eerste moment word ik meegenomen in de ontwikkelingen die plaatsvinden in het werkveld. Op dit moment is er een Leergemeenschap Inclusie die zich sterk inzet voor de zichtbaarheid van inclusiedans binnen Brabant. Er zijn verschillende organisaties die zich aan hebben gesloten binnen de leergemeenschap. Voor mij als stagiaire is dit een prachtig opstapje om mijn netwerk uit te breiden.

Via deDansPunt. kan ik nu mijn netwerk al uitbreiden, niet alleen voor dit jaar maar dus ook voor de toekomst.

Ook ga ik onderzoek doen naar inclusieve podiumkunsten. Door middel van een lessenreeks, bestaande uit 3 lessen, wil ik de studenten die nu nog studeren aan de Academie voor Danseducatie kennis laten maken met inclusie dans. Voordat ik deze lessen vorm ga geven, wil ik eerst zelf de kans krijgen om voldoende kennis op te doen binnen dit dans specifiek vakgebied. Buiten het inclusief lesgeven bij Theaterwerkplaats Tiuri en Holland Dance ga ik vanuit de deDansPunt. aan de slag met het vormgeven van een workshop die aansluit bij mijn lessenreeks. Zo kunnen studenten en professionele dansdocenten zich verkennen en verdiepen in de inclusiedans.

De keuze voor inclusiedans heb ik gemaakt vanwege mijn nieuwsgierigheid naar dit vakgebied. Na mijn studie wil ik graag de Master Deaf Studies and Communication Needs gaan volgen. Via deDansPunt. kan ik nu mijn netwerk al uitbreiden, niet alleen voor dit jaar maar dus ook voor de toekomst.

Geen reactie's

Geef een reactie

Meer danspraat