Een mooie kans om te versterken en verbinden met dans.

Een mooie kans om te versterken en verbinden met dans.

Mijn naam is Lotte van Kampen (1999), ik zit in het vierde jaar van de Academie voor Danseducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en ik loop dit laatste half jaar onder andere stage bij deDansPunt. Deze afstudeerperiode gaat over fulltime het werkveld induiken en we hebben zelf mogen kiezen welke stage we lopen. Ik koos naast een dansschool en middelbare school, voor deze Koepelorganisatie voor dans in het amateurwerkveld.

Ik wilde graag bij deze organisatie stage lopen, omdat ik het een hele mooie kans vind om de verbindingen te zoeken tussen dansscholen, midden in het netwerk te zitten, te kunnen helpen in de organisatie en improvisatieworkshops te mogen geven op verschillende dansscholen. Gelukkig kon dit en was er precies een mooie plek voor mij als stagiaire. Ik werd met open armen ontvangen en aan het werk gezet, wat heel fijn is om te doen!

Dans voor het versterken van groepscohesie en groepshechtheid.

Binnen mijn stage valt vooral het project deDansPuntjes. onder mijn taak. Dit project gaat over workshops die deDansPunt. kosteloos aanbiedt voor dansscholen. In de workshop worden amateurleerlingen uitgedaagd om vanuit geleide improvisatie hun eigen bewegingsstijl te ontdekken en kennis te maken met dansmakerschap.Binnen mijn stage valt vooral het project deDansPuntjes. onder mijn taak. Dit project gaat over workshops die deDansPunt. kosteloos aanbiedt voor dansscholen. In de workshop worden amateurleerlingen uitgedaagd om vanuit geleide improvisatie hun eigen bewegingsstijl te ontdekken en kennis te maken met dansmakerschap.

Er wordt toegewerkt naar een kort stukje eigen dans op een van de ronde rubberen gekleurde vloertjes. Deze vloertjes dienen als een mini podium en een plek voor jouw dans, de workshop is hier omheen gebouwd. Voor de gemaakte stukjes dans uit de workshop, willen we graag een laagdrempelig maar professioneel podium bieden. Hiervoor zijn we op zoek naar steeds meer gelegenheden en podia om dit te kunnen laten zien en zijn we in gesprek met theaters.

Verbindingen maken met elkaar als mens, als danser en als organisatie vind ik heel belangrijk

De verbindingen leggen waar ik het over had, doe ik letterlijk door dansscholen te bellen en de workshop op de kaart te zetten. Ook doe ik dit door te zoeken naar manieren om mensen bij elkaar te brengen en te helpen met de evenementen van deDansPunt. Verbindingen maken met elkaar als mens, als danser en als organisatie vind ik heel belangrijk en is ook waar mijn afstudeer onderzoek over gaat.

Mijn onderzoek gaat over het versterken van groepscohesie, groepshechtheid door dans. Toevallig zijn zelfs mijn logo en het logo van deDansPunt. verbonden door de stip. Deze staat voor mij voor een middelpunt, de verbinding door dans door een oneindige vorm, flow en een individu die past bij deze organisatie.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor het lezen! Misschien ben je wel geïnteresseerd in de workshop, de projecten van deDanspunt. of contact met ons.  Neem vooral een kijkje op de website of neem even contact op.Geschreven door Lotte van Kampen. Je kan haar volgen via LinkedIn, Facebook en Instagram

Geen reactie's

Geef een reactie

Meer danspraat