Blinkers volgens dansgroep Choque

Blinkers volgens dansgroep Choque

Wij zijn Choque, de presentatie groep van H19 Centrum voor de Kunsten in Oosterhout. Op 22 januari 2023 namen wij deel aan Blinkers, een dag voor amateurdansers met verschillende workshops en een open podium.

Onze dag begon om 10 uur bij Theater de Leest in Waalwijk. Wij konden meteen door naar de doorloop in het theater. Dit is altijd een spannend moment. Je ziet de dansen van andere deelnemende groepen en vervolgens ben je zelf aan de beurt. Het was even passen en meten om onze dans kwijt te kunnen in de ruimte, maar dit is helemaal goed gekomen!

Na de generale repetitie glibberde we over het ijs naar Kunstencentrum Waalwijk. Onze dansgroep werd vervolgens opgesplitst in drie groepen voor de drie verschillende workshops: klassiek ballet, modern en show. Hoewel het drie verschillende workshops waren, hadden ze wel een ding gemeen: super enthousiaste workshopleiders die duidelijk een passie hebben voor dans.

Na de workshop hebben we samen met alle andere groepen de finale dans geleerd. Dit was een chaotisch geheel met zo veel mensen op het podium, maar het gaf ons ook de tijd om nieuwe mensen te leren kennen!

Toen was het tijd voor het open podium en WAUW! Wat zijn er mooie kostuums voorbij gekomen! Iedereen zag er fantastisch en mooi verzorgd uit.

Uiteindelijk was het tijd om onze dans (een van onze favoriete van onze dansdocent Mary-Jane van Baal) op te voeren. Het blijft altijd super om iets waar je zo hard aan gewerkt hebt te mogen laten zien aan publiek! Dit maakte ook dat we extra trots waren toen de jury vertelde dat we de tweede plaats hebben behaald.

Al met al was het een gezellige dag waar we veel nieuwe mensen hebben leren kennen. Dus hopelijk tot volgend jaar!

Geen reactie's

Geef een reactie

Meer danspraat