Ben Cartens neemt het stokje over van Annette.

Ben Cartens neemt het stokje over van Annette.

Wie is Ben Cartens?

Enige tijd gelden raakte ik in gesprek met Annette Truijens over deDansPunt. en de bestuurlijke organisatie daarvan. Vrijwel elke cultureel initiatief begint met enthousiast, energieslurpend en tijdrovend vrijwilligerswerk tot het moment dat de organisatie in een fase komt waarin professionalisering een noodzaak wordt voor continuïteit en ontwikkeling. Een belangrijke richtlijn daarbij is de governance code cultuur, die onder meer impliceert, dat je een heldere rolverdeling hanteert tussen beleid en uitvoering. Ook deDansPunt. was in zo’n ontwikkelingsfase terechtgekomen.

Het gesprek resulteerde erin, dat Annette als aanjager, vaandeldrager en icoon van deDansPunt. hetzelfde werk blijft doen, maar nu als directeur en op basis van een overeenkomst van opdracht. En dat ik als voorzitter me uitsluitend en van gepaste afstand bezighoud met bestuurlijke zaken, samen met Anna en Mark.

Als het om de inhoud van de dans gaat, vertrouw ik graag op de kennis en de praktijkervaring van Annette en haar team. Van de effecten van dans en andere kunsten op individu en maatschappij heb ik wel verstand. Dit durf ik te stellen op grond van mijn ervaring als directeur van Centra voor de Kunsten in o.a. Roosendaal en Arnhem, bestuurs- en adviesfuncties in kunst en kunsteducatie (in Brabant o.a. bij de Provincie en bij het Prins Bernhard Cultuurfonds). Mijn netwerk is groot en divers, mijn drive om dingen van hoge kwaliteit te realiseren onverminderd. Ik voelde me onmiddellijk thuis bij het team van deDansPunt. omdat zij een hoog arbeidsethos en kwaliteitsgevoel koppelen aan het vermogen om te relativeren en te genieten.

Hoewel Annette dus eigenlijk blijft doen wat ze deed, is het meer dan gepast om dit moment te markeren en zeer diep de hoed af te nemen voor wat zij in al die jaren als voorzitter heeft opgebouwd. Jullie krijgen nog te horen waar en wanneer dat plaatsvindt. Ik verheug me nu al op dat moment en op de vele inspirerende en kleurrijke ontmoetingen die nog zullen volgen.

Tot spoedig dus!

Tags:
, , ,
Geen reactie's

Geef een reactie

Meer danspraat