StadsBal

Het Stadsbal, het leukste dansevenement van de regio. We hebben nu in Brabant een Stadsbal Tilburg en Veghel! Kom samen met partner, vrienden en familie.
deDansPunt. organiseert dit swingende feest met medewerking van theater, centra voor de kunsten, en dansscholen in de regio van het Stadsbal. Je kunt de hele avond helemaal losgaan en dansen in de dansarena’s. Ook zijn er workshops te volgen en geniet je van swingende shows gedurende de avond. Voetjes van de vloer! Bestel je ticket via het betreffende theater.

StadsBal 14 oktober 2023 te Veghel.

APOTHEEK EN PODIUMZAAL

Programma.

19:15 – 20:00

WORKSHOPS – ALLE NIVEAU’S

Apotheek: Boogie Woogie

Magazijn: Ierse Dans

Podiumzaal: Salsa

20:15 – 21:00

WORKSHOPS – ALLE NIVEAU’S

Apotheek: Boogie Woogie

Magazijn: Ierse Dans

Podiumzaal: Salsa

21:00 – 01:00

22:00 – 01:00

DANSFEEST

Apotheek en Podiumzaal

met DJ Gerald en DJ A3

SHOWCASES

Podiumzaal

Info
Tijd: 19:15 uur – 01:00
Locatie: Meijerijstad Noordkade Veghel

Tickets
Ticketprijs: € 12,50
Ticketprijs incl. workshops € 17,50

Meer over Stadsbal.

Kennismaken met dansstijlen
In iedere ruimte staat een DJ die gespecialiseerd is in de dansstijl die daar centraal staat. Het mooie is dat dansers ook kennismaken met andere dansstijlen – bij elkaar kijken en mogelijk ook een dansje wagen. Ook krijgen dansers de kans om met andere dansers te dansen en zo nieuwe mensen te ontmoeten en hun eigen skills te verbeteren. Het stadsbal is verdeeld in drie onderdelen:

  1. workshops aan het begin van de avond door danskoppels die tot de internationale top behoren en gedurende de avond ook
  2. een show geven.  Dit wordt verspreid geprogrammeerd wordt zodat iedereen kan komen kijken. Maar bovenal is het een avond waar iedereen
  3. zelf danst.

De dansscholen in de stad worden tijdig betrokken om zowel de datum vrij te houden alsook mee uit te dragen en hun achterban hierin te betrekken. De dansscholen die in de stad aanwezig zijn zijn voor deDansPunt. bij het uitwerken van het programma de basis voor de inhoud van het programma. Rode draad in de programmering is de sociale vorm van dansen.

Ontstaansgeschiedenis Stadsbal
Het Stadsbal is gestart in 2013. In dat jaar werd de Nationale Dansweek georganiseerd waarbij het de bedoeling was dat alle dansscholen in Nederland mee zouden doen. Gedurende een week werden er in het hele land workshops georganiseerd. Delft deed daar ook aan mee en had Theater de Veste gevraagd of zij het event konden hosten. Zo kwamen ze op ‘Stadsbal Delft’ dat ondertussen al jaren succesvol draait.  Een uniek feest waar alle stijlen samenkomen. Daarnaast nodigen ze de allerbeste (professionele) dansers van het moment uit om te inspireren in een workshop en een show.

Soon – Stadsbal Veghel – 14 oktober bij Theater aan de Noordkade – Blauwe Kei ism Phoenix. Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade.
In vier maanden tijd klaargestoomd worden voor een echte dansvoorstelling in de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Het is mogelijk voor veertig ouderen in het kader van het Gouden Dans project. www.blauwekei.nl

Veghelse editie mede mogelijk gemaakt door Theater aan de Noordkade de Blauwe Kei en Phoenix Cultuur.

Tilburgse editie mede mogelijk gemaakt door Factorium.

Behoefte aan meer informatie?

Wil je meedoen aan een activiteit en lukt het inschrijven niet, heb je vragen of informatie te delen, stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op. Mail ons via activiteiten@dedanspunt.nl o.v.v. danspuntjes theatertour.

Voorgaande edities.

Categorie
Stadsbal