Leergemeenschappen

Als koepelorganisatie vinden we het belangrijk om als spin in het web in Brabant connectie te hebben met wat er allemaal gebeurt op het gebied van (amateur)dans en te weten welke behoeftes er zijn. Daarvoor hebben we het initiatief genomen om een aantal mensen bijeen te brengen.

Er zijn 2 leergemeenschappen en een werkgroep opgezet.

Inclusiedans.

Centraal staat de creërende mens, daarbij gaat het om de zielsverbinding. De vorm is niet leidend maar het verhaal achter het verhaal. Daarbij gaat het om het delen van kennis en ervaringen. Vanuit deze leergemeenschap was Bas van Royen en Annette Truijens betrokken bij het tot stand komen van de agenda van de toekomst voor Inclusie dans.

 

Werkgroep
Bas van Royen van Tiuri, choreograaf Katja Grässli van Move2Meet, fysiotherapeut Anna Bruggeman, dansdocent Laura Jonkers, Andrew Greewood van Switch2Move, Jeanne De Vaan van Kunstloc Brabant, Nishant Bhola van Particles.

Talentontwikkeling.

In deze werkgroep zitten centra voor de kunsten uit Brabant. Centra voor de Kunsten hebben de afgelopen jaar een meer stedelijke rol gekregen waarin zij de amateurkunst in hun stad een podium bieden. deDansPunt. wil samen met hen zorgen dat de amateurdans tot in de haarvaten van bereikt wordt om iedereen een podium te bieden in brabant.

 

Werkgroep
Heleen Volman van DansBrabant, Willy Dekkers van Fontys, dansmaker Annette Waterschoot, dansdocent Yvonne den Dekker, Judith Ensel van ArtFact, dansmaker Jelena Kostic, dansmaker Hannah Zwaans, dansondernemer Marieke de Beer, Nicole Mokveld van CKE Eindhoven, Maryjane van Baal van H19, Luciënne Lambermont van Kunstkwartier, Evelien Wouters en Josephine Voets van Kunstloc Brabant.

Categorie
Evenement, Leergemeenschappen