dedansmakers backup masterclasses inschrijven

de DansMakers.

deDansMakers van deDansPunt richt zich op dansdocenten en dansmakers die zich verder willen ontwikkelen in het maken van choreografieën en daarmee hun dans en dansers naar een hoger plan willen tillen. Met deDansMakers bieden we inspirerende masterclasses en coaching aan, gegeven door professionele choreografen met diverse dansstijlen en werkwijzen die jou kunnen helpen, waarbij jouw creatieve & artistieke ontwikkeling centraal staat.

Coaching

Wil je coaching om jouw maakproces, een concept van een voorstelling of een dans onder de loep te nemen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste coach/choreograaf bij jouw leervraag als maker. Het gesprek om je leervraag helder te krijgen en de matching met een passende expert doen we kosteloos.

In samenwerking met choreografen 

Met deDansPunt je punt maken als maker. Ons filmproject Punt. | De minuut van… waarmee we inspiratie bieden aan amateurdansmakers en dansdocenten door de ‘gouden tip’ van choreografen te geven. Hieronder onze vijf geïnterviewde choreografen.

Waar het mij om gaat is dat iedereen zichzelf kan ontdekken in dans en dit is waardevol voor een rijk leven.

De minuut van… Robin Berkelmans – www.robinberkelmans.nl/dansmaker

Discover the joy of dance by exploring the movements that exist within and around you!

De minuut van… Parijat Naik –  www.parijatnaik.com

Het leven voelt soms als ondoorgrondbare eindeloze oceaan, waarin wij in eenzame gevoelens kunnen verdwalen. Dans is voor mij een reddingsboot in de zoektocht naar hoop, troost, schoonheid en verbinding met anderen.

De minuut van… Katja Grassli www.movetomeet.org

De kleinmenselijke kant als moter en inspiratie van het maakproces.

De minuut van… Piet van Dycke www.plan-brabant.nl

Dans maken en dans beleven is voor mij de connectie zoeken met de ander. Samen werken, zoeken, groeien, struikelen, opstaan en het beste uit jezelf halen. Ik daag iedereen uit om die connectie aan te gaan.

De minuut van… Luciënne Lambermont InstagramYoutube

 

just do it

De minuut van… Ilona Hendriks – www.ilonahendriks.nl – www.letsthinknow.com 

Inschrijven masterclasses.

GEANNULEERD, WEGENS COVID MAATREGELEN WORDEN DE MASTERCLASSES VERPLAATST NAAR HET NIEUWE JAAR. BINNENKORT DELEN WE OP DEZE PAGINA DE NIEUWE DATA!

deDansPunt. volgt de richtlijnen die door het RIVM worden afgegeven, zoals ook helder verwoord in het PROTOCOL DANSSECTOR. We adviseren om als je niet op de fiets kan komen vooral met de auto te komen en het OV te vermijden.

VOORLOPIG GEANNULEERD
Jack Gallagher |  8 november 2020 | 3 UUR

Contemporary.

Je geheugen is iets grappigs. Het is er en tegelijkertijd ook niet. Met Jack ga je al dansend spelen met jouw geheugen. Je neemt jouw do’s & don’ts onder de loep. Hoe vormen onze waarden en meningen ons proces. Tijdens deze verdiepende masterclass ga je opzoek naar de antwoorden als maker. Lees meer.

Extra informatie over masterclass Contemporary

“Maken is Sspelen Met Geheugen.” Er zijn zoveel do’s en don’ts als het gaat om het rechtvaardigen van een artistieke inspanning. Misschien weten we precies waar ze vandaan komen, misschien niet. Dogmatisme is de dood van het artistieke proces. Dansbeoefening en danscreatie zijn beide dagelijkse kansen om ons op te frissen en te herinvesteren in wat we van onszelf en van ons leven willen. Een danser moet een apart ras zijn om op eigen kracht in dans te blijven geloven. Laten we niet altijd alleen zijn met dit feit. Wanneer we samenkomen om deel te nemen aan een artistieke verkenning, een workshop, een oefening om te oefenen, laat ons dan weer fris voelen over de do’s en don’ts. laten we, terwijl ik werk, proberen in te schatten hoe effectief mijn do’s en don’ts zijn om me in de val te lokken. Open voor overweging is wat ik hoor en wat ik doe en wat ik voel.

Geheugen is iets grappigs. Het is aanwezig en niet tegelijkertijd aanwezig. Maar onze praktijk heeft een manier om het te activeren. Is het onder de radar? Of vormen onze waarden en meningen ons proces?

Ik zie elke stap van het creatieve proces, van lichaamswerk tot een sequentie montage, als spelen met het moment en mijn geheugen. Ik weet niet precies wie ik ben totdat ik aan het door mij gekozen proces werk. Bezig zijn met creatief werk is creatief zijn met mijn leven.

Wanneer we creëren, laten we dan nieuwe kansen een kans geven om met onze eigen innerlijke dogma’s te praten.

Meer over choreograaf Jack Gallagher

Jack is een danser die zijn podiumcarrière begon in 1988 in New York City, VS. Sinds 1994, woonachtig in Nederland, groeide hij uit tot choreograaf, ontwikkelde een techniek, werd danspedagoog en dramaturg. Hij is een invloedrijk figuur in het Nederlands Danstheater. Jack’s werk vraagt ​​van zijn publiek om de artistieke ervaring te co-creëren op basis van erkenningen op het individuele niveau die de sociale constructies en contracten die ons leven domineren produceren, bevragen en decoderen. Jack maakt dansen die het publiek van binnenuit bewegen en een kinesthetische herinnering aan persoonlijke processen activeren. Jack is momenteel gevestigd in Breda, NL. bij De Stilte Danst! – een gezelschap dat gespecialiseerd is in dans voor een jong publiek, hun verzorgers en hun dierbaren. Zijn fascinatie wordt gevoed door non-verbale lichamelijke begripsopbouwende concepten uit het psycho-somatische en het fysiologische. “Ik committeer me aan een bewegingsfenomeen vermengd met de theatrale manier van kijken en voelen. Hier worden diepere betekenissen gecreëerd, verwerkt en in twijfel getrokken ”.

VOORLOPIG GEANNULEERD
Robin Berkelmans | 22 november 2020 | 3 UUR

Instant Composition.

Instant Composition gaat over dans laten ontstaan in het moment in een compositie van één of meer dansers op de vloer. Voor Robin is dansimprovisatie het hart en essentie van de dans. Tijdens deze masterclass wordt gevraagd naar jouw eerlijkheid, moed, vertrouwen, overgave, creativiteit en kunstenaarschap, Dit kan je met jouw groep inzetten. Lees meer.

Extra informatie masterclass Instant Composition

Instant Composition gaat over dans in het moment laten ontstaan in een compositie van één of meer dansers op de vloer. Als we choreografie met gezet materiaal kunnen zien als dans waarbij het materiaal, traditioneel gezien, herhaald en gecleaned wordt, dan zien we dat Instant Composition een ander pad volgt om tot dans te komen. De repetities, de ‘labs’ en de uitvoeringen van Instant Composition gaan over afstemming op de waarachtigheid van de uitvoering en de fysieke, dynamische helderheid vanuit deze waarachtigheid. Daar komt bij dat de dansers zich beseffen dat ze in compositie met elkaar bewegen – en door hierop af te stemmen, kan er vanuit deze verbinding bewogen en gedanst worden.

 

In deze workshop gaan we deze vorm beoefenen. Het eerste deel zal gaan over afstemmen, wat het betekent en hoe dat praktisch op te bouwen. Het tweede deel zullen er tools gegeven worden om in groepsverband met elkaar te dansen, zodat de compositie tot leven kan komen. Het laatste deel heeft een performatief karakter, waarbij we korte ‘sets’ doen met wisselende aantallen (duo’s, trio’s, quintet, etc) op de vloer en de rest die daar naar kijkt.

 

“Voor mij is dansimprovisatie het hart en essentie van de dans. Het vraagt om eerlijkheid, moed, vertrouwen, overgave, creativiteit en kunstenaarschap. Als dans vanuit het moment in één keer, zonder filter en volledig op de vloer kan ontstaan, dan sta ik ontzettend open en voel ik me verbonden met een diepere, creatieve stroom en een dieper deel van mezelf. Met publiek kan het heel inspirerend zijn voor iedereen die in de ruimte is, omdat de performer-kijker relatie iets interessants en krachtigs met mensen kan doen. Maar ook als het improvisatie is zonder publiek, vraagt het me als danser nog steeds om tot mijn kern te komen en daar transparant in te blijven. Ik beoefen verschillende improvisatie vormen en het komt altijd op deze verbinding terug. Heel waardevol voor mij als mens en als kunstenaar.”

Meer over choreograaf Robin Berkelmans

Robin Berkelmans is een professioneel danser, dansdocent en choreograaf. Hij geeft les op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Academie voor Danseducatie in floorwork, performance, choreografie, instant composition, solo improvisatie en contactimprovisatie. Hij geeft workshops rondom deze onderwerpen in binnen- en buitenland aan studenten, professionals en andere dansliefhebbers. Als dansmaker is hij geinteresseerd in de individuele geïnspireerde staat-van-zijn in relatie tot het menselijk bestaan op een groter vlak.

Meer info over Robin op: