Blinkers nieuw

Blinkers is een dag vol dans voor amateurdansers met een workshop en een open podium. Alle Brabantse dansers zijn welkom, ongeacht stijl, ervaring en niveau. Dansers krijgen de kans zich te presenteren in een professioneel theater. Blinkers is de plek voor dansers en makers om elkaar te ontmoeten en inspireren.

 

Tijdens Blinkers kijkt een jury naar welke dans het meest creatief is en roept die uit tot de Uitblinker van die dag. Niveau en stijl zijn daarin niet belangrijk. Er wordt gekeken of het bij de groep past, komen ze goed tot hun recht is het dynamisch, authentiek en afwisselend. Klopt de muziek en de kostuums en eventueel decor bij de dans. De uitblinker krijgt een coaching van deDansPunt. en extra presentatiemoment cadeau.

We streven ernaar om een paar keer per jaar Blinkers te organiseren verdeeld over Brabant. Dit doen we samen een van de centra van de kunsten binnen Brabant. Abonneer je op onze nieuwsbrief of houdt onze agenda in de gaten!

Deelname.

Deelname
Deelnemen betekent dat je er de hele dag bij bent.
Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Maximaal 2 groepen per dag.
Publiek werven is essentieel voor het slagen en kostendekkend krijgen van de voorstelling.
Kosten € 75, – per groep voor de workshops en het open podium.

 

Blinkers 22 januari 2023 – Waalwijk, Theater de Leest

voor deelnemers: 10.30 – 18.00 uur     –      voor bezoekers voorstelling: 15.30 uur – 18.00 uur

Aanmelden kan door een ticket te kopen. Na aanmelding zullen we contact met je opnemen om de details af te stemmen en de generale repetitie, workshops en open podium in te plannen.

 

Samen met Centrum voor de Kunsten Waalwijk organiseert deDansPunt op 22 januari 2023 weer een Blinkers. Tijdens deze Blinkers bieden we je naast een professioneel podium ook een workshop voor jouw leerlingen.

Over de jury.

Onze juryleden zijn tevens de workshopdocenten van deze Blinkers editie.

 

Marina Bilterijst (1991) studeerde in 2013 af aan Codarts, de Rotterdamse dansacademie als modern uitvoerend danser. Tijdens haar studie heeft zij stage gelopen bij het Scapino Ballet Rotterdam. Daarna is zij naar het buitenland vertrokken en heeft zij zo’n 5 jaar in New York City gedanst bij Nimbus Dance Works. Inmiddels is Marina terug in Nederland, werkzaam als danseres bij Krisztina de Châtel en danst ze momenteel in de voorstelling SCALA & Limited in de Nederlandse theaters.

De afgelopen jaren heeft Marina zich laten specialiseren in de Countertechnique. Dit is een moderne danstechniek waarbij je bewust wordt van de richtingen (en tegenrichtingen) in je lichaam en daardoor meer flow en efficiënt energie-gebruik gaat ervaren. Deze techniek zal aan bod komen in de workshop die Marina zal geven. De workshop is opgebouwd uit verschillende oefeningen die allemaal leiden naar de combinatie die we tegen het einde zullen gaan dansen.

“Ik vind het super leuk om weer terug te zijn bij het Kunstencentrum Waalwijk, aangezien ik hier in mijn jeugd zelf danslessen heb gevolgd. Een aantal jaar geleden heb ik hier al eens een workshop mogen geven en ik ben dan ook super enthousiast om weer onderdeel te mogen zijn van deze inspirerende dag voor alle dansers!”

 

Willy Dekkers ( 1959) deed haar dansopleiding ( uitvoerend danser en dansdocent)  aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en Nel Roos Academie in Amsterdam. Specialiseerde zich als docent  klassieke dans in binnen- en buitenland. Ze is werkzaam als coördinator van de Vooropleiding Dans van Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg en is daar al jarenlang docent klassieke dans.

Er zijn al vele leerlingen uit Waalwijk doorgestroomd naar de Vooropleiding Dans in Tilburg.
Ook heel leuk om ze later weer terug te zien als danser of dansdocent, zoals bijv. Marina Bilterijst.

“Ik vind het heel fijn om klassieke dans onder de aandacht te brengen bij de dansjeugd van tegenwoordig. Het is een mooie dansvorm met een rijk verleden en een belangrijk vak voor de opleiding van professionele dansers.”

 

Suzanne Zeegers (1989) studeerde in 2010 als uitvoerend danser af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Na haar afstuderen was ze jaren onderdeel van het Holland Show Ballet, danste in locatie theatervoorstellingen en op vele grote evenementen. In 2015 richtte ze HALTE 6 op; een productiehuis met de focus op locatie- en educatie theater. Hiermee creëert en produceert ze o.a. eigen voorstellingen en workshops voor kinderen in het basis- middelbaar en speciaal onderwijs.

“De basis voor mijn danscarrière is gelegd bij het Kunstencentrum Waalwijk, waar ik tot mijn start aan de dansacademie lessen mocht volgen. Extra leuk dus om hier, jaren later, weer terug te komen!

In mijn workshop gaan we aan de slag met verschillende bewegingsopdrachten en werken we aan een energieke show-choreografie. Daarbij vind ik  ‘eigenheid’ binnen dans erg belangrijk. Ieder danst op zijn of haar eigen unieke manier en dat mag je laten zien!! Wat heb jij het publiek te vertellen?”Voorgaande edities.

5 november in Breda

Binnenkort aanmelden voor dansgroepen via deDansPunt. En kaarten voor de voorstelling via Chassé Theater

Categorie
Blinkers, Open Podium, Workshops